Iedereen is of wordt coach tegenwoordig!


 

 

In mijn gesprekken met potentiële coachees en collega's is het een veel voorkomend gespreksonderwerp; 

"Iedereen is of wordt coach tegenwoordig, hoe weet ik nu of een bepaalde coach "goed" is, echt bij mij past en mij goed kan begeleiden?" 

 

Hoe sta ik hier zelf in met mijn eigen praktijk Happy Lemon Coaching? Waarom ben ik de geschikte coach voor jou (of niet)?

 

Ieder mens is uniek en heeft een unieke achtergrond en behoeftes. Ik geloof in authenticiteit en jezelf zijn; er zijn al zo veel anderen!

Ik geloof in wie ik ben en wat ik kan en heb ervaren dat mensen Happy Lemon Coaching benaderen en klant worden omdat ik als coach in principe mijn eigen product ben; ik krijg de klanten die bij me passen.

 

Ik geloof in kwaliteit en niet in kwantiteit. Maak ik daardoor zelf mijn mogelijke aantal klanten beperkter? 

Ja, waarschijnlijk wel. 

Vind ik dat erg? 

Nee, niet per definitie.

 

De match tussen coach en coachee bepaalt naar mijn mening voor een groot deel het succes van een coachtraject. 

In het kennismakingsgesprek wordt vaak vrij snel duidelijk - voor zowel de potentiële coachee als voor mij - of we samen het pad van een coachtraject gaan bewandelen. Verwachtingen uitspreken helpt om zaken zuiver te krijgen.

Het komt ook voor dat één van ons beiden besluit de coaching niet te starten. Redenen hiervoor kunnen zijn dat het moment niet goed is, er geen persoonlijke match is, mijn manier van coaching niet past of de financiële situatie van de potentiële coachee het niet toelaat. Meestal verwijs ik door naar een andere coach of denk ik mee over andere mogelijkheden. Maar altijd even goede vrienden! 

 

Wanneer een potentiële coachee aangeeft te verwachten dat ik zijn of haar problemen oplos dan maak ik duidelijk dat dat niet het uitgangspunt van mijn coaching is. De sleutel en "oplossing" ligt bij de coachee zelf. Ik heb de wijsheid niet in pacht.

Happy Lemon Coaching gaat uit van de positieve overtuiging dat je als persoon helemaal "heel en compleet" bent en je alle kennis, kunde en wijsheid in je hebt om zelf vanuit je eigen kracht je coachvraag uit te diepen en op te lossen. Ik kan als coach in dat proces een spiegel en instrument zijn door te luisteren en veel vragen te stellen om tot de kern te komen waar de "pijn" zit.

 

Ik geloof in mijn eigen unieke combinatie van talenten en skills, mijn persoonlijke levenservaring, mijn professionele werkervaring als leidinggevende en mijn opleidingen zoals (o.a.) de geaccrediteerde coachopleiding en HBO Arbeids- en organisatiepsychologie.

 

Mijn ervaringen, mijn opleidingen, mijn werk, mijn mislukkingen en mijn successen, de mensen die ik heb ontmoet en mijn leven tot nu toe hebben mij als mens en coach gevormd tot wie ik nu ben.

Dit neem ik allemaal mee als gecertificeerd coach in ieder coachtraject.

 

Sinds de start van mijn praktijk heb ik vele coachees mogen begeleiden en heb ik vele mooie gesprekken gevoerd. Een aantal coachees heeft voor mij een aanbeveling op LinkedIn geschreven over hun ervaringen.

 

Happy Lemon Coaching is ingeschreven en officieel geregistreerd bij de Kamer van Koophandel en bij Beroepsorganisaties NOBCO en ST!R.

Daarnaast heb ik een geaccrediteerde coachopleiding gevolgd en maak ik deel uit van een regionale intervisiegroep van collega coaches.
Lees hier meer over de kwaliteit en keurmerken van Happy Lemon Coaching.

 

Beroepsorganisaties NOBCO en ST!R zetten zich in voor professionalisering van het coachvak. Een registratie bij NOBCO en/of ST!R geldt als een keurmerk en geeft aan dat een coach het vak serieus beoefent, een geaccrediteerde coachopleiding heeft gevolgd en aan intervisie en (na)scholing doet.

 

Uit een artikel op nu.nl; 

"Een geregistreerde coach legt meer gewicht in de schaal....... De wildgroei aan coaches noemt de stichting zorgelijk. Wij zijn er om eisen te stellen aan de kwaliteit. Een onbeschermde, ongeregistreerde coach kan averechts werken." zegt Marieke Bendeler van StiR."

 

Zoek je een coach die bij je past en hecht je waarde aan kwaliteit? Op de NOBCO website is een prachtige tool beschikbaar met filters om een coach te vinden.

 

Als coach en ondernemer wil ik niet stil blijven staan en ik start in 2019 met een aantal nieuwe uitdagingen als stippen op de horizon;

🍋 samenwerking opstarten met lokale organisaties (profit en non-profit) die passen bij mijn persoonlijke missie om een bijdrage te leveren aan het geluk en welzijn van mensen;

🍋 het uitbreiden van mijn dienstverlening in vorm van ontwikkelen en geven van inspiratie sessies en workshops;

🍋 het volgen van een relevante aanvullende opleiding op gebied van begeleiding, counseling, (executive) coaching of positieve psychologie.

 

Ik heb er zin in!

Femke