Wat is coaching?

De Nederlandse Orde van beroepscoaches (NOBCO) hanteert de volgende omschrijving van coaching;

"Coaching is een vorm van professionele begeleiding waarbij de coach als gelijkwaardige partner de coachee/client ondersteunt bij het behalen van zelfgekozen doelen".

Coaching is een investering in jezelf en in je persoonlijke groei. Het levert inzichten en leermomenten op waar je zowel in je privé als in je werksituatie veel profijt van kunt hebben. Coaching is vergeleken met andere vormen van persoonlijke ontwikkeling relatief goedkoop en effectief.

 

Happy Lemon faciliteert jou op een energieke en positieve manier in het vinden van je eigen antwoord op jouw coachvraag.

Ik coach vanuit de kernwaarden van de positieve psychologie en gebruik humor en relativeringsvermogen. Tijdens coachgesprekken hanteer ik diverse methodes en ondersteunende theorieën en relevante modellen die hun nut hebben bewezen. Een belangrijk instrument is tenslotte mijn intuïtie. Ik zet zowel mijn denken als mijn voelen in om samen met jou de antwoorden te vinden die je zoekt.

 

Vergoedingen en subsidies van je coachtraject. 

Coaching is een investering in jezelf. Maar hoe fijn is het als je dit niet zelf hoeft te betalen? Het kan bijvoorbeeld dat je werkgever een loopbaantraject voor je vergoedt, je een vergoeding krijgt via je zorgverzekering of dat je aanspraak kunt maken op een overheidssubsidie. Op Coachfinder vind je meer informatie over vergoedingen en subsidies.

 

De effectiviteit van coaching; coaching werkt!

Coaching is een investering in jezelf en in je persoonlijke groei. Het levert inzichten en leermomenten op waar je zowel in je privé als in je werksituatie veel profijt van kunt hebben.     

Coaching is vergeleken met andere vormen van persoonlijke ontwikkeling relatief goedkoop en effectief.  Er is een onderzoek gedaan naar de effectiviteit van coaching. Op de website van NOBCO vind je het volledige artikel. 

 

Het artikel beschrijft een metastudie (een overzicht van verschillende onderzoeken) van Prof. dr. Fred Korthagen naar de effectiviteit van coaching in de context van organisaties. Het artikel laat zien dat coaching effectief is voor verschillende gebieden, namelijk prestatie (vaardigheden), welzijn, coping, werkattitudes en doelgerichte zelfsturing. De belangrijkste bevinding van deze metastudie is dat coaching significante positieve effecten heeft op alle vijf de onderzochte gebieden, zelfs bij relatief korte coachtrajecten. Kortom, coaching werkt!  

 

 

Wat kan ik voor je doen?

 Happy Lemon Coaching biedt begeleiding voor de volgende vragen:

🍋 Hoe ga ik om met een nieuwe werkelijkheid waarin alles anders is? 

🍋 Waar krijg ik energie van? 

🍋 Hoe hervind ik energie en (veer)kracht na een heftige gebeurtenis?

🍋 Hoe vind ik zelf antwoorden op vragen over keuzes maken, grenzen stellen en energiemanagement? 

🍋 Hoe zorg ik er voor dat ik weer optimistisch, positief en energiek mijn leven kan leiden? 

  

De bedrijfsactiviteiten van Happy Lemon Coaching bestaan uit de volgende diensten;

 

Individuele coaching (particulieren):

Mijn doelgroep bestaat uit mannen en vrouwen, wonend of werkend in regio Eindhoven. Ze willen energie en kracht hervinden na een heftige gebeurtenis in hun leven. Ze zijn geïnteresseerd in sparren met een professionele coach en ervaringsdeskundige over onderwerpen als keuzes maken, grenzen stellen en energiemanagement. Ze willen (weer) een optimistisch, positief en energiek leven leiden. Mijn ideale coachee staat open voor feedback en wil investeren in persoonlijke groei.

 

Voor bedrijven en organisaties:

Coachtrajecten in opdracht / executive coaching

Supervisie en begeleiding bij gesprekken tussen leidinggevende en medewerker

Workshops en inspiratiesessies voor groepen / begeleiding groepen en teams intervisie

Gastspreker op evenementen en symposia

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden?

Neem contact met me op voor meer informatie!

Mail me op happylemoncoaching@gmail.com

of stuur me een appje op 06-28268672