YES geslaagd! Certificaat Positieve psychologie in the pocket

Ik ben supertrots op mezelf 🍋😀🥳👩🏻‍🎓


Afgelopen 1,5 jaar heb ik naast Happy Lemon Coaching en mijn job bij Fontys Hogeschool hard gewerkt aan de opleiding Positieve psychologie. 

Een zelfstudie op HBO-niveau via NHA erkend door Psychodidact als na- en bijscholing en erkend  door de meest toonaangevende beroepsvereniging in de psychosociale zorg

Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG). 


Deze opleiding stond al langer op mijn verlanglijstje omdat ik coach vanuit (het gedachtegoed van) de positieve psychologie en deze stroming binnen de psychologie naadloos aansluit bij mijn persoonlijke overtuigingen en mijn manier van coachen.


Vol goede moed gestart en het was heerlijk om mijn brein te voelen kraken. Lang leve de neuroplasticiteit. Onderwerpen als;

vijf pijlers van geluk;

zelfontplooiing;

verbondenheid;

positieve opvoeding;

geluk op de werkvloer;

gelukkig ouder worden;

omgaan met tegenslag;

therapievormen en 

positieve gezondheidszorg kwamen aan bod. 


Boeken van grondlegger van positieve psychologie Martin Seligman werden verslonden en ik had veel aha momentjes van herkenbare theorieën en methodes.
Het was soms best pittig om na een lange werkdag of een dag met intensieve coachafspraken nog aan de studie te gaan. 

Maar het is me gelukt! 

Na het indienen van alle huiswerkopgaven ontving ik mijn cijferlijst met een gemiddelde van 8,2. Het schriftelijke examen sloot ik af met een 7,2. Mijn gemiddelde definitieve cijfer komt daarmee op 7,7 en daar ben ik supertrots op.