Symposium Kanker en Werk- Hogeschool van Amsterdam

Met veel plezier en dankbaarheid kijk ik terug op het symposium "Werk en Kanker" van Hogeschool van Amsterdam waar ik afgelopen vrijdag 24 juni een bijdrage aan mocht leveren in de vorm van een workshop.


Ingrid Boelhouwer, docentonderzoeker bij de Hogeschool van Amsterdam en promovenda aan de Open Universiteit, deelde de belangrijkste resultaten van haar onderzoek ‘Werk na kanker’. Het onderzoek gaat over welke klachten werkenden na een diagnose met kanker kunnen ervaren, en wat mogelijkheden voor ondersteuning zijn zowel op de werkvloer als door professionals.


Ik leerde Ingrid in 2020 kennen toen ze mij vroeg voor een interview voor haar onderzoek.


Kanker en werk: een onderwerp waar wat mij betreft nooit genoeg over gesproken kan worden en het belangrijke onderzoek van Ingrid draagt hier zeker aan bij.


Deelnemers aan mijn workshop kregen een inkijkje in mijn coachpraktijk en ik heb mijn ervaringen en observaties gedeeld. 


In mijn workshop “When life gives you lemons, make lemonade!” ging het over:

🍋Wie ben ik als coach? Wat maakt mij anders?

🍋Hoe zet ik mijn eigen ervaringsdeskundigheid als ex-kankerpatiënt in?

🍋Wat neem ik mee uit mijn jarenlange ervaring als leidinggevende?

🍋Welke coachinstrumenten gebruik ik?

🍋Wat zijn mijn observaties uit de coachgesprekken die ik voer (casuïstiek)?

🍋Practice what you preach;  hoe blijf ik zelf overeind? Hoe bewaak ik mijn eigen energieniveau?


We hebben geoefend met de “batterij” (energiemanagement)


Het was een bijzondere middag met mooie ontmoetingen, gesprekken en alles was top georganiseerd!