Making my own Lemonade!

When life gives you 🍋🍋, make 🍹🍹!

 

Dit persoonlijke motto - en ook de filosofie achter Happy Lemon Coaching - speelde de afgelopen maanden een belangrijke rol in mijn eigen leven. Ik geloof in het idee dat uit iets negatiefs iets positiefs kan ontstaan. En het leven geeft je "oefeningen" om dat zelf te ervaren.


Ik heb een lastige periode achter de rug waarin ik mezelf nog beter heb leren kennen en (opnieuw) ontdekt heb waar ik blij van word en energie van krijg. 


Ik was terecht gekomen in een baan die niet (meer) bij mij paste en daardoor was ik niet meer tevreden en happy. Vanuit grote betrokkenheid bij de mensen en verantwoordelijkheidsgevoel hield ik vast aan een bepaald beeld van mezelf. Ik ging door en luisterde niet naar mijn lijf, gevoel en intuïtie. Mijn energie en werkplezier waren ver te zoeken. Tja, ook een coach is maar een mens 😏. Uiteindelijk heb ik met hart en hoofd besloten om een andere invulling te geven aan werk. 


Toen kwam er een vacature voorbij die me aansprak. Precies op het juiste moment en passend in de wens die ik voor mezelf gecreëerd had. Binnen de vertrouwde organisatie waar ik me zo verbonden mee voel, maar op een andere plek, met andere mensen en ander type werk. De online sollicitatiegesprekken gaven me de bevestiging en een positief gevoel. Onlangs ben ik gestart in deze nieuwe functie. Na een periode van loslaten, bezinning, leren, zoeken en vinden voelt het heel erg goed om nu weer een mooi perspectief te hebben.Squeezing the 🍋🍋🍋


Het vergde moed en een goed gesprek met mezelf waarbij ik de confrontatie aanging met oude overtuigingen en gedachten die niet meer bij me pasten. Omdat ik geloof dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen (werk) geluk ging ik op zoek naar de aspecten waar ik invloed op uit kon oefenen. Ik vroeg om hulp, voerde lastige gesprekken, stelde me kwetsbaar op, ging op onderzoek uit, luisterde naar mijn lijf en mijn gevoel en gunde mezelf tijd. 

Ik ontmoette interessante mensen en voerde leuke gesprekken. 

Gedurende het proces waren er momenten dat het goed ging maar ook momenten dat het slecht ging. 

Ik leerde vertrouwen te hebben en mijn ongeduldige natuur werd danig op de proef gesteld. 

Ook heb ik mijn creatieve hobby's weer opgepakt om positieve energie en (meer) ontspanning te creëren voor mezelf .Making 🍹


Dit proces heeft me veel opgeleverd en daar ben ik heel dankbaar voor. Deze levenservaring maakt me rijker en neem ik mee als coach. Toen ik eenmaal weer wat beter in de flow zat kwam Corona en de beperkende maatregelen. Ook hier vond ik een modus in en lukte het me een ritme te vinden waarbij ik me goed voelde. Ik heb tijdens de Coronaperiode mijn creatieve hobby's weer opgepakt en ben aan de slag gegaan met het (ver)maken van decoratieve accessoires in het thema van citroenen. Heerlijk om te doen! Dit heeft geresulteerd in HappyLemonShop.


En daarmee is het cirkeltje (of de 🍋)weer rond! Ik ben trots op mezelf en kijk met tevredenheid terug op dit proces, ook al was het niet makkelijk. Het proces heeft me inzichten opgeleverd waardoor ik sterker ben geworden. Mijn energie is terug en daar heb ik hard voor gewerkt. Ook heeft dit proces me als coach veel opgeleverd. Ik was door mijn verleden als kankerpatiënt en de gevolgen daarvan al bekend met het hervinden van balans in mijn leven: ik zie dit proces als een nieuwe oefening met als resultaat Femke 3.0! Ik ben weer teruggekomen op mijn eigen pad. Soms moet je veranderen om jezelf te blijven. Nu ga ik genieten van de limonade 😁🍋🍹

 

Ik heb Happy Lemon opgericht omdat ik de wereld een beetje mooier wil maken door bij te dragen aan het geluk, plezier en welzijn van mensen. Ik doe dit vanuit positiviteit op twee manieren die beide heel goed bij mij passen:

🍋 mensen als gecertificeerd life coach coachen vanuit positiviteit en hen begeleiden in omgaan met ingrijpende (levens) veranderingen en een nieuwe werkelijkheid. Lees hier meer info over mijn coaching. 

🍋 door het zelf ontwerpen en (ver)maken van accessories en unieke decoratieve gebruiksvoorwerpen in het thema van citroenen in kleine oplages en deze te verkopen op in mijn HappyLemonShop op Etsy.