Remember the past, create the future - Pride Amsterdam 2019Dit jaar is het thema van Pride Amsterdam ‘Remember the past, create the future’.


Dit jaar herdenken we de Stonewall-rellen, die 50 jaar geleden in New York uitbraken en die een scheidslijn vormen in de geschiedenis van de LHBT-beweging”, zegt directeur Lucien Spee van stichting Amsterdam Gay Pride. “Een jaar later, in 1970, werd in New York de eerste Pride Parade ter wereld gehouden.”


Remember the past, create the future


🌈Op de lagere school - ik zal een jaar of 10 of 11 zijn geweest - hield ik in de jaren 80 een emotionele spreekbeurt over homo's en "potenrammers".

Ik was oprecht boos en verdrietig dat mensen elkaar zo'n pijn konden doen, begreep niet dat "anders" zijn niet mocht en heb altijd al slecht tegen geweld en onverdraagzaamheid gekund 🤔. 


Met een vurig pleidooi voor verdraagzaamheid eindigde ik mijn spreekbeurt en mijn klasgenoten waren volgens mij lichtelijk overrompeld en van de leraar kreeg ik een 10 voor mijn spreekbeurt met weliswaar de licht verontruste vraag of ik het me niet te veel aantrok...😉


(voor de volledigheid: ik hield ook spreekbeurten en schreef een opstel over de komst van gastarbeiders naar Nederland en de protesten tegen de neutronenbom. Ik was nogal een serieus en maatschappelijk geëngageerd kind zullen we maar zeggen....) 


🌈Tja.....het onderwerp voor deze spreekbeurt kwam uiteraard niet uit de lucht vallen. Ik ging met enige regelmaat logeren bij mijn lievelingsoom in Amsterdam. Hij woonde daar samen met zijn vriend en ik genoot intens van deze logeerpartijtjes omdat ze me de kans gaven in contact te komen met een andere wereld.


Gelukkig heb ik zelf tijdens mijn tripjes als kind naar Amsterdam nooit iets meegemaakt maar de verhalen van mijn oom over ervaringen van hemzelf en homo's uit zijn kennissenkring en de nieuwsberichten uit die tijd zetten mij aan het denken en kleurden mijn beeld met als gevolg dat ik besloot dit in mijn spreekbeurt te delen.


Ik had informatie gezocht in de bibliotheek en krantenartikelen van mijn oom gekregen. Met veel bravoure belde ik ook met de Brabantse afdeling van COC en zij stuurden me via de post een aantal folders toe (niemand had toen nog van internet, Google of Wikipedia gehoord).


🌈We zijn intussen ruim 30 jaar verder en nog steeds worden niet alle LHBT'ers gerespecteerd of in hun waarde gelaten. 

Er is nog steeds een weg te gaan om dit te bereiken. 

En nog steeds kan ik niet tegen oneerlijkheid, ongelijkheid en geweld richting een ander 😉. 


Ik heb Happy Lemon opgericht omdat ik de wereld een beetje mooier wil maken door bij te dragen aan het geluk en welzijn van mensen.


In de coachgesprekken die ik voer komen verhalen op tafel over assertiviteit/voor jezelf opkomen, kleur kiezen, je niet gezien voelen en niet jezelf kunnen zijn.


In mijn persoonlijke overtuiging dat iedereen gelijk en waardevol is en in mijn professionele houding als objectieve en oordeelvrije gesprekspartner kunnen coachees vrij over hun eigen struggle praten en benoemen wat zou helpen en hoe ze zichzelf sterker kunnen maken. 


Happy Lemon Coaching draag de LHBT gemeenschap een warm toe en ondersteunt van harte het idee van gelijkheid en respect zodat iedereen kan zijn wie hij of zij wil zijn. 

💚💛🧡💙💜🖤 🍋🍋🍋🍋🌈🌈🌈🌈


#loveislove

#COC

#prideamsterdam

#Rememberthepastcreatethefuture