Happy Lemon 


Ik heb Happy Lemon opgericht omdat ik de wereld een beetje mooier wil maken door bij te dragen aan het geluk, plezier en welzijn van mensen. 


Ik doe dit vanuit positiviteit op twee manieren die beide heel goed bij mij passen:


🍋 mensen als gecertificeerd life coach coachen vanuit positiviteit en hen begeleiden in omgaan met ingrijpende (levens) veranderingen en een nieuwe werkelijkheid. 

Kijk voor meer info over coaching op mijn website www.happylemon-coaching.nl


🍋 door het zelf ontwerpen en (ver)maken van unieke decoratieve gebruiksvoorwerpen in het thema van citroenen in kleine oplages en deze te verkopen op in mijn HappyLemonShop op Etsy. 


Door mijn persoonlijke levenservaring geloof ik dat iedereen een grote bron van kracht en wijsheid in zich heeft die enorm kan helpen bij vraagstukken of moeilijke periodes in het leven.

Uit negatieve levensgebeurtenissen kunnen leermomenten of positieve veranderingen volgen. Positief (her)formuleren en (opnieuw) duiden van gebeurtenissen, gedachten en gevoelens kan veel energie genereren.

 

 

Mijn bedrijfsnaam is een knipoog naar het gezegde:

When life gives you lemons, make lemonade!

Coachen vanuit positiviteit past bij mij. Ik ben ervan overtuigd dat uit iedere Lemon een heerlijk glas Lemonade gemaakt kan worden! 

 

De kleuren van mijn bedrijfslogo en deze website zijn bewust gekozen; groen staat voor een nieuw begin, de (veer)kracht van de natuur en groei. De kleur geel staat voor energie, geluk en positiviteit. De prachtige foto's op mijn website zijn gemaakt door fotograaf Nienke Bosma (www.nienkebosma.nl).

 

 

Wat kan ik voor je doen?

De bedrijfsactiviteiten van Happy Lemon Coaching bestaan uit de volgende diensten;

 

Voor particulieren:

 🍋 Individuele coaching (particulieren)

 Mijn doelgroep bestaat uit mannen en vrouwen, wonend of werkend in regio Eindhoven. Ze willen energie en kracht hervinden na een heftige gebeurtenis in hun leven. Ze zijn geïnteresseerd in sparren met een professionele coach en ervaringsdeskundige over onderwerpen als keuzes maken, grenzen stellen en energiemanagement. Ze willen (weer) een optimistisch, positief en energiek leven leiden. Mijn ideale coachee staat open voor feedback en wil investeren in persoonlijke groei.

 

Happy Lemon Coaching biedt begeleiding voor de volgende vragen:

 

🍋 Hoe ga ik om met een nieuwe werkelijkheid waarin alles anders is? 

🍋 Waar krijg ik energie van? 

🍋 Hoe hervind ik energie en (veer)kracht na een heftige gebeurtenis?

🍋 Hoe vind ik zelf antwoorden op vragen over keuzes maken, grenzen stellen en energiemanagement? 

🍋 Hoe zorg ik er voor dat ik weer optimistisch, positief en energiek mijn leven kan leiden? 

 

 

Voor bedrijven en organisaties:

🍋 Coachingstrajecten in opdracht / executive coaching

🍋 Workshops en inspiratiesessies voor groepen / begeleiding groepen en teams intervisie

🍋 Gastspreker op evenementen en symposia

  

 

Wat is coaching?

 De Nederlandse Orde van beroepscoaches (NOBCO) hanteert de volgende omschrijving van coaching;

"Coaching is een vorm van professionele begeleiding waarbij de coach als gelijkwaardige partner de coachee/client ondersteunt bij het behalen van zelfgekozen doelen".

 

Happy Lemon faciliteert een coachee op een energieke en positieve manier in het vinden van het eigen antwoord op de eigen coachingsvraag. Ik coach vanuit positiviteit en gebruik humor en relativeringsvermogen. Tijdens coachgesprekken hanteer ik diverse methodes en ondersteunende theorieën en relevante modellen die hun nut hebben bewezen. Een belangrijk instrument is tenslotte mijn intuïtie. Ik zet zowel mijn denken als mijn voelen in om samen met jou de antwoorden te vinden die je zoekt.

      

 

 

De effectiviteit van coaching; coaching werkt!

 Coaching is een investering in jezelf en in je persoonlijke groei. Het levert inzichten en leermomenten op waar je zowel in je privé als in je werksituatie veel profijt van kunt hebben.     

Coaching is vergeleken met andere vormen van persoonlijke ontwikkeling relatief goedkoop en effectief. 

Er is een onderzoek gedaan naar de effectiviteit van coaching. Op de website van NOBCO vind je het volledige artikel. 

Het artikel beschrijft een metastudie (een overzicht van verschillende onderzoeken) van Prof. dr. Fred Korthagen naar de effectiviteit van coaching in de context van organisaties. Het artikel laat zien dat coaching effectief is voor verschillende gebieden, namelijk prestatie (vaardigheden), welzijn, coping, werkattitudes en doelgerichte zelfsturing. De belangrijkste bevinding van deze metastudie is dat coaching significante positieve effecten heeft op alle vijf de onderzochte gebieden, zelfs bij relatief korte coachingstrajecten. Kortom, coaching werkt!  

    

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden?

Neem contact met me op voor meer informatie!

Mail me op happylemoncoaching@gmail.com

of stuur me een appje op 06-28268672